OMHUNDEN.DK

Terriere & Gravhunde

Terrier kommer fra ordet terra der betyder jord. Navnet stammer fra terrierens egenskab til at grave og jagte under jorden. Før jægere brugte våben var terriere med på jagt for at kunne jage dyr ud af deres huler. Herefter dræbte de større hunde byttet, som bestod af ræve, grævlinger, harer, oddere, kaniner m.m.

 

På gårde blev de brugt til at holde bestanden af skadedyr nede. Mange blev også brugt som vagthunde, da de også har vogtende instinkter.

De fik lov at leve sammen med de andre hunde i gårde, og terrierne måtte lære at overleve og forsvare sig selv blandt de store bidske hunde. Resultatet er at terriere er utrolig robuste og lettere hidsige. Dette var en nødvendighed for deres overlevelse.

Gravhunde blev brugt på nogenlunde samme måde og kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. Også gravhundene blev brugt til at jage dyr, der lever under jorden.

 

I dag bruges den også som drivende jagthund og eftersøgningshund.

 

Skal hunden leve sammen med andre husdyr, bør man socialisere den tidligt, for at den ikke opfatter dem som bytte.

 

For både terriere og gravhunde gælder, at de har et livligt temperament, uden at være nervøse eller stressede. De holder af at følge med i alle familiens gøremål og vil gerne deltage aktivt i det som sker.

De er opfindsomme og lærenemme, men de har en vældig trang til at gø og til at grave.

Lad vær at skælde disse racer ud, når de gør. Det gør sandsynligvis bare at den gør endnu mere!

Man bør være opmærksom på at det er instinktivt de graver, og det er derfor meget svært at lære dem fra det.

Endvidere bør man være opmærksom på at det er små jægere, og de vil instinktivt kunne finde på at jage alt der bevæger sig. Herunder kan nævnes cykler, biler, børn der løber m.m.

 

Ved indlæring bør man huske at racerne ofte har kort tålmodighed og man bør for alt i verden undgå at stresse dem. Accepter når de siger fra. Alt som kan opfattes som en trussel, bliver behandlet derefter. Eksempelvis kan det være meget svært at træne hundene til ”dæk/ læg dig”, da det er unaturligt for dem at skulle ligge stille.

 

Mange af racerne vogter mad, legetøj m.m. Det er rent og skært instinktivt, og skal trænes væk langsomt fra en tidlig alder. Hav tålmodighed for der kan være en stærk besiddertrang i dem.

De kan også være territoriale og vil forsvare deres hjem.

 

OBS.: De fleste terrier racer kræver trimning flere gange årligt. Undersøg hvad racen kræver, inden du erhverver dig den. Dette bør indlæres fra tidlig alder, da hunden ikke vil bryde sig om at blive rivet og flået i. De kan finde på at knurre og snappe for at få fred.

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK