OMHUNDEN.DK

Mærkesager

Cesar Millan

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg synes om Hundehviskeren Cesar Milan.

Cesar kunne godt lide hunde og begyndte derefter som hundelufter. Pga. ejernes frustration over, at de ikke følte de kunne håndtere deres hunde, fik Cesar den idé at lære mennesker at håndtere deres hunde.

Ideologien er egentlig god nok. At lære hundeejere at have kontrol over deres hunde, når de går tur. Men det eskalerede og Cesar havde ingen uddannelse indenfor hundeadfærd. For at få succes tog han nogle metoder i brug, som ligger utrolig langt fra psykologi og adfærd. Han begyndte at bruge vold som slag i halsen, riv i halen, elektriske stød, frygt og fratagen af føde. Han sultede hunde for at få dem til at udføre en ønsket adfærd, når lokket med mad.

De farligste hunde i verden er frygtsomme hunde. Bange, utrygge hunde er hunde der bider, angriber og viser aggressiv adfærd!

Programmerne du ser på tv har klippet nogle af de hårde scener fra. Eksempel vis at løfte en hund i sit kvæler halsbånd, så hunden ikke længere rørte jorden er en af de scener, der blev fraklippet et af hans programmer.

Idag er flere af de hunde, han skulle have hjulpet blevet aflivet. Oftest pga. bid. Cesar er også selv blevet bidt flere gange af de hunde han skulle hjælpe.

Uagtet om man ønsker at opdrage en hund eller et barn, skal man ikke benytte frygt, vold, magt og sult som indlæringsmetode.

Vi kan ikke på nogen måde støtte op om hans metoder eller hans programmer. Han har ingen hundemæssig uddannelse og burde aldrig arbejde med levende væsner.

Ville du turde lade ham passe dit barn ? Nej vel!

I et interview af Alan Titchmarsh fra efteråret 2012 bliver Cesar udspurgt om sine barbariske metoder

For vores skyld eller ulvenes?

I nogle ulveparker og zoo's vælger man at tvangsfjerne ulveungerne fra deres mor, fra når de er ned til 2-3 dage gamle! De næste 2-3 måneder af deres liv, bliver de udelukkende opfostret af mennesker.

De folk som står bag det vi kalder for tvangssocialisering, forsvarer det med at ulvene bliver stressede af, at der kommer publikum og ser på dem, hvis ikke de tvangsociliaserer dem - eller 'harmoniserer' dem - som de selv kalder det.

Nu er det sådan, at der findes mange velfungerende parker og zoo's som har ulve der vokser trygt op sammen med deres mor og deres flok - og som har det godt. Sådan har det været i mange mange ulvegenerationer. Hvorfor er det så pludseligt nødvendigt at tvangssocialisere ulveungerne?

Vi ser desværre at nogen af de parker som tvangsfjerner ulveungerne fra deres mor, reklamerer med at man i deres park/zoo kan komme helt tæt på ulvene - og endda røre ved dem. Ulve er vilde dyr - og det har aldrig været meningen at ulve skal være håndtamme.

Spørgsmålet er så, om vi skal tvangssocialisere alle vilde dyr i zoo?? Nej! Det er unødvendigt. Og hvis formålet med tvangssocialisering blot er at publikum skal kunne 'klappe' de vilde dyr - for hvis skyld er det så?

Når det angår hundehvalpe og kattekillinger er der heldigvis lovgivet om hvornår de tidligst må tage ungerne fra moderen. Vi ville ønske der var en tilsvarende lov, til beskyttelse af vilde dyr i fangenskab.

Det kan IKKE forsvares at fjerne ulveunger fra deres mor når de er 2-3 dage gamle - der er næsten ikke noget som er mere traumatiserende for ethvert dyrebarn og dets mor.

Parker og zoo's som tvangsfjerne ulveungerne fra deres mor når de er 2-3 uger gamle:

Polar Zoo i Norge

http://www.e-pages.dk/berlingskesektioner/210/10

Kålmorden i Sverige

http://kolmarden.com/Besok-oss/Vilda-Moten/Varg/

Skandinavisk Dyrepark ved Kolind i Danmark

http://www.e-pages.dk/dchff/43/12

Hvis I kender andre parker som også tvangssocialiserer ulveunger, så må I meget gerne maile til os, så sætter vi dem på listen (husk kildehenvisning).

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK