OMHUNDEN.DK

Hundesprog

Alle hunde “taler” til hinanden, til sine ejere og til alle andre de møder. Deres natur er utrolig høflig, og de er fantastisk observante.

Vi kunne lære utrolig meget om hunde, om os selv og hinanden ved at blive bedre til at observere. Det er langt lettere sagt end gjort. For at være god til at observere skal man bruge øjnene og vi mennesker er for længst blevet for vant til at bruge stemmen.

Hunde sender signaler til os konstant, hvad enten de er glade, forventningsfulde, trætte eller utilfredse.

 

Dæmpende signaler

De vigtigste og mest brugbare at kende, er de dæmpende signaler. Hunde sender dæmpende signaler til andre for at vise, at de er venlige. De bruger dem også, hvis vi eller andre hunde er for frembrusende, og “uhøflige”.

 

AT DREJE HOVEDET AT GABE SNUSE I JORDEN FLAKKE / BLINKE LANGSOMT MED ØJNENE AT VENDE BLIKKET BORT AT VENDE SIDEN /

RYGGEN TIL AT GÅ I BUE AT STÅ HELT STILLE AT SÆTTE / LÆGGE SIG AT SLIKKE SIG OM SNUDEN AT SMASKE LEGESTILLING

AT LØFTE DEN ENE POTE AT GÅ IMELLEM AT RYSTE SIG AT MARKERE BRUGE OMDIRIGERET ADFÆRD AT SMILE / KNIBE ØJNE SAMMEN

 AT LOGRE LANGSOMT

 

Truende signaler

Hunde bruger altid dæmpende signaler, før den reagerer stærkere. Kommer der ikke svar fra den anden part, hvad enten det er en hund eller et menneske, vil hunden begynde at vise truende signaler. Virker de truende signaler heller ikke, vil hunden forstærke signalerne, og først som sidste udvej, vil den bide fra sig.

 

DIREKTE ØJENKONTAKT LANGSOM GANG HØJ OG STIV HALEFØRING - UDEN LOGREN KNURREN UDEN AT VISE TÆNDER VISE TÆNDER

KNURREN MED VISTE TÆNDER SNAPPEN EFTER MODPARTEN ANGREB MED BID 

 

Forkerte signaler

Vi mennesker bruger ofte “uhøfligt” kropssprog til og omkring vores hunde. Signaler vi sender med god mening bliver opfattet modsat. De vigtigste signaler vi bør undgå er:

 

DIREKTE ØJENKONTAKT AT GÅ DIREKTE MOD HUNDEN AT SMILE AT STÅ FOROVERBØJET OVER HUNDEN AT RÆKKE ARME UD EFTER HUNDEN AT TAGE HUNDEN I FAVNEN AT FASTHOLDE DEN

Fra dogheirs.com

På trods af at denne er lavet for sjov, så siger den rigtig meget, og almindelige hundeejere burde studere den nærmere. Man kan lære af den!

mail@omhunden.dk

Copyright © All rights reserved

OMHUNDEN.DK